Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 16 травня

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 16 травня

Впродовж минулої доби окупанти масовано обстрілювали населені пункти Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів області. Загарбники застосовували артилерію, міномети та авіацію.

Внаслідок артилерійського обстрілу селища міського типу Дворічна Куп’янського району, загинули 2 цивільних – чоловік і жінка. Ще один чоловік отримав осколкові поранення та був госпіталізований.

Напередодні ввечері ворог масовано обстрілював місто Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено щонайменше 3 житлові будинки, господарчі споруди, будівля місцевої лікарні, кілька снарядів влучило у відкриту місцевість.

У селі Тищенківка Куп’янського району внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено щонайменше 4 житлові будинки та господарчі споруди, зайнялися пожежі.

На Харківщині тривають роботи з розмінування територій. За останню добу піротехнічні підрозділи ДСНС виявили та знешкодили 99 вибухонебезпечних предметів.

«Ворог не припиняє спроб покращити своє тактичне положення на лінії зіткнення. Минулої доби окупанти знову пробували просунутися в районі Масютівки, але зазнали невдачі та відступили з втратами. Віримо в ЗСУ та продовжуємо працювати на Перемогу», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Теги:
синєгубов
ситуація
зведення


Джерело: Харківська обласна державна адміністрація