Керівники департаментів ХОВА взяли участь у засіданні комітету Громадської ради

Керівники департаментів ХОВА взяли участь у засіданні комітету Громадської ради

Учасники засідання Комітету забезпечення правопорядку та законності Громадської ради при ХОВА обговорили шляхи взаємодії щодо контролю за ходом відновлювальних робіт на територіях області, які найбільше постраждали в результаті військової агресії рф.

У заході взяли участь директор Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації ХОВА Ярослава Бережна, директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських, т.в.о. директора Департаменту капітального будівництва ХОВА Євгенія Іванська, представники правоохоронних органів та громадських організацій.

«За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова в регіоні активно тривають відновлювальні роботи на деокупованих територіях та у громадах, які постраждали в результаті військової агресії рф. Крім цього, відбувається нарощування темпів щодо виплат компенсацій жителям регіону, чиє майно знищили російські окупанти», – розповів Антон Коротовських.

Він також додав, що Харківською ОВА до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України було сформовано та надіслано переліки проектів, які потребують відновлення та можуть фінансуватись у 2023 році за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Під час засідання комітетом ухвалено рішення щодо внесення ініціативи створення Робочої групи з питань організації заходів Громадського контролю відновлення на Харківщині із залученням до її складу представників ХОВА, правоохоронних органів, міжнародних та громадських організацій, волонтерів і експертів з ремонтно-будівельних робіт.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація