Заволодів бюджетними коштами на суму майже 900 тисяч гривень: поліцейські Харкова повідомили про підозру директору підприємства

В умовах воєнного стану зловмисник реалізував злочинну схему проведення ремонтних робіт навчального закладу, пошкодженого внаслідок агресії рф. Однак роботи були виконані не в тому обсязі, що зазначено в документації. Посадовець заволодів грошима, призначеними на ремонт однієї з гімназій Харкова. 

В ході досудового розслідування встановлено, що з лютого 2022 року зловмисник перебував на посаді директора підприємства, які здійснюють послуги з ремонтних робіт.

Правоохоронці з’ясували, що між замовником послуг та компанією був укладений договір щодо проведення ремонтних робіт освітнього закладу.

Директор підприємства в актах виконаних робіт зазначив неправдиві відомості про обсяг та перелік наданих послуг, тим самим завищив вартість витрат з державного бюджету на виконання послуг підприємства з відновлення гімназії.

Внаслідок злочинних дій 29-річний чоловік своїми діями завдав шкоди територіальній громаді міста Харкова в особі Харківської міської ради в особливо великих розмірах на суму майже 882 983 гривень.

Викрили зловмисника працівники ХРУП № 3 спільно зі співробітниками Шевченківської окружної прокуратури та СБУ.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за вказаними статтями передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

31 січня чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *