На Харківщині запрацювали ще дві поліцейські станції

Осередки безпеки з’явилися у селищі Бабаї та місті Південне Харківського району. 

 

Відкриття станцій відбулося у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади», суть якого полягає у тісній співпраці поліції та громади. У відкритті станцій взяли участь начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко, начальник сектору взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності Олександр Сурмач, керівник управління головної інспекції ГУНП в Харківській області Віктор Тюнін та голови місцевих громад.

Відтепер у Височанській громаді працюватимуть два поліцейських офіцери Роман Пащенко та Максим Дорошенко. Вони обслуговуватимуть майже 29 тисяч громадян, які проживають у селищах Високе, Бабаї, Покотилівка, Ржавець, Затишне, Нова Березівка.

У Південній міській громаді нестиме службу один поліцейський офіцер громади Володимир Пешков, який працюватиме разом з дільничним офіцером поліції. Правоохоронці обслуговуватимуть понад 14 тисяч місцевих мешканців.

Керівник харківської поліції Володимир Тимошко подякував головам Височанської громади Олександру Морозу та Південної міської громади Всеволоду Біліченку за сприяння в реалізації проєкту. Він зазначив, що завдяки підтримці громади правоохоронці отримали нові відремонтовані службові приміщення, які оснащені всім необхідним, а також сучасні автомобілі.

“Цей проєкт цікавий перш за все місцевій владі, місцевим мешканцям. З моменту відкриття поліцейських станцій громадяни будуть більш захищені. Поліцейські більш оперативно реагуватимуть на події, буде більше профілактики, що приведе до зниження рівня злочинності, домашнього насильства, побутових злочинів чи проступків”, – зазначив Володимир Тимошко.

За словами голови Південної міської громади Всеволода Біліченка, громада планує розвивати проєкт «Поліцейський офіцер громади» та в цьому році виділить гроші для придбання другого службового поліцейського автомобіля для ще одного поліцейського.

Довідково: проєкт «Поліцейський офіцер громади» на території Харківської області реалізується з 2019 року. Цей проєкт вже впроваджений на території 40 громад області, в яких працює 89 поліцейських офіцерів громади. Для надання якісних поліцейських послуг на території Харківської області працює 31 поліцейська станція, з яких дві відкрито протягом 2024 року.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *