Вирубали деревини на понад мільйон гривень: слідчі Харківщини повідомили про підозру у незаконній порубці

На території Гутянського та Жовтневого лісових господарств бензопилою зловмисники спиляли 145 сироростучих дубів та кленів. 

Навесні 2023 року, використовуючи інформацію про гостру потребу населення в забезпеченні дровами в опалювальний сезон, 28-річний мешканець Харківщини вирішив незаконно заробити грошей. До злочинної діяльності він залучив свою дружину та ще двох близьких знайомих.

Зловмисник особисто керував та координував роботу спільників, підшукував місця незаконної порубки деревини, забезпечував вантажним автотранспортом, шукав клієнтів для подальшого збуту деревини, розміщував оголошення щодо продажу в мережі Інтернет. Його дружина також розміщувала оголошення, керувала фінансовими операціями, розпоряджалася грошима.

Один з чоловіків безпосередньо здійснював незаконну порубку лісових насаджень, інший – займався перевезенням та доставкою незаконно здобутої деревини до клієнтів.

У травні 2023 року на території Шарівського лісництва філії «Гутянське лісове господарство» державного підприємства «Ліси України» неподалік села Шарівка Богодухівського району зловмисники спиляли 45 багаторічних дерев породи «дуб» та «клен», які потім продали місцевим мешканцям.

З початку липня до середини жовтня 2023 року на території Коломацького лісництва філії «Жовтневе лісове господарство» зловмисники зрубали і продали 100 дерев породи “клен” та “дуб”.

Своїми протиправними діями вони спричинили тяжкі наслідки державі на суму понад мільйон гривень.

Всім чотирьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Харківської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *