Слідчі повідомили колишньому депутату з Харківщини про підозру у державній зраді

Мешканець Куп’янського району під час окупації порушив Присягу українському народові та уклав трудовий договір з представниками окупаційної влади.

У червні 2022 року 50-річний заступник Куп’янського міського голови Харківської області, депутат однієї з політичних партій України добровільно перейшов на бік росіян та зайняв посаду виконуючого обов’язки помічника заступника голови з питань інфраструктури так званої «військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у керуванні комунальними підприємствами міста Куп’янськ до звільнення населеного пункту військовослужбовцями ЗСУ.

Наразі колишньому депутату заочно повідомили про підозру за ч.2 ст.111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкціями статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури за оперативним супроводом СБУ.

#stoprussia #поліція_на_війні

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *