Ювенальні поліцейські розповіли школярам Харкова про правила безпеки у побуті та на вулиці

Працівники Харківського районного управління поліції № та співробітники ДСНС за допомогою макетів познайомили школярів з основними видами вибухонебезпечних предметів.  

Поліцейські наголосили, що у будь-якому випадку заборонено підіймати, перевертати чи торкатися небезпечної знахідки, тому що це може призвести до трагічних наслідків. Також важливо повідомляти відповідні служби при виявленні підозрілого предмета. Правоохоронці попередили, що вибухівка може бути замаскована під побутові предмети, іграшки, мобільні телефони. Якщо ця річ вам не належить – торкатися її небезпечно, необхідно відійти на безпечну відстань та одразу зателефонувати за номером «102».

Також працівники поліції надали дітям рекомендації, як убезпечити себе на дорозі та бути помітним у темряві. Основне правило безпечної прогулянки в темну пору – бути помітним для водіїв та інших учасників дорожнього руху. Тому світловідбиваючі елементи на одязі, сумці чи рюкзаку можуть зберегти від дорожньо-транспортних пригод. Велику роль відіграє знання правил дорожнього руху, про які ювенальні поліцейські нагадали учням.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *