Вбили через грошовий борг: слідчі повідомили про підозру двом чоловікам у скоєнні умисного вбивства

Зловмисники призначили зустріч потерпілому у лісі, де забили його до смерті битою та ломом. 

Під час досудового розслідування слідчі зʼясували, що 32-річний зловмисник розробив план помсти щодо 33-річного боржника, який не віддавав йому гроші. Для реалізації своїх дій чоловік познайомився з 42-річним ймовірним спільником, який погодився йому допомогти. 

8 березня спільники приїхали до лісового масиву, розташованого у Харкові, прихопивши з собою деревʼяну биту та металевий лом, і стали чекати потерпілого. 

Коли чоловік прийшов на зустріч, нападники били його ломом та битою до тих пір, поки він не перестав подавати ознаки життя. 

Як зазначив начальник відділу поліції № 3 ХРУП №1 Олександр Горбачов, в результаті оперативно-розшукових заходів працівники сектору кримінальної поліції затримали зловмисників. Ними виявились 42-річний житель Краснокутської громади, а також 32-річний неодноразово засуджений мешканець міста Куп’янськ, який на даний час має не погашену судимість за майновий злочин.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років або довічне увʼязнення. 

Зловмисники затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

9 березня правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Відділ комунікації поліції Харківської області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *