Реальний термін за службу на користь агресора: на Харківщині засуджено колаборанта

Під час окупації міста Ізюм 35-річний чоловік влаштувався на роботу у псевдоправоохоронному органі, так званому «управлінні внутрішніх справ Харківської області».

В незаконно створеному органі зловмисник обіймав посаду дільничного, а згодом інспектора дорожньо-патрульної служби. 

Слідчі встановили, що зловмисник звернувся до окупаційної влади з проханням прийняти його на роботу. Під час своєї протиправної діяльності чоловік зокрема займався обробленням заяв мешканців міста, відбирав пояснення та проводив опитування свідків. В ході обшуків помешкання зловмисника правоохоронці вилучили речовий доказ – «посвідчення мвс рф» на його ім’я.

Після звільнення міста Ізюм порушник спробував уникнути покарання та сховатись від правоохоронців. Але йому це не вдалося, чоловіка було затримано. 

Ухвалою Київського районного суду міста Харкова чоловіка визнано винним у скоєнні злочину за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначено 12 років тюрми з конфіскацією майна. 

Розслідування проведено співробітниками СБУ Харківської області за оперативним супроводом Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції та процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Харківської області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *