Швидко отримати закордонний паспорт: у Харкові працівники ДВБ викрили ділка

Зловмисник наживався на послугах міграційної служби. За незаконні оборудки він може відсидіти вісім років за ґратами.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України продовжує роботу над викриттям та припиненням протиправних схем, які підривають довіру громадян до підрозділів Міністерства внутрішніх справ.

Так, 37-річний мешканець Харкова запропонував чоловікові у максимально короткі строки допомогти оформити закордонний паспорт. За гроші він обіцяв вплинути на службових осіб територіального підрозділу Держміграційної служби для досягнення бажаного результату.

Про дії афериста дізналися оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та відреагували миттєво. Одразу після передачі грошей ділка було затримано.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури слідчі регіональної поліції оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Перевіряється причетність окремих працівників територіального підрозділу ДМС до протиправної діяльності фігуранта.

Ви також можете доєднатися до боротьби із очищення системи від порушників. Якщо ви стали свідком таких протиправних дій, повідомте про них анонімно у чат-бот ДВБ у Телеграмі: @dvb_np_bot або на гарячу лінію за номером +38 050 352 72 77.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *