Очолила поштове відділення під час окупації Ізюма та займалася пропагандою: суд виніс вирок колишній листоноші з Харківщини

Фігурантка брала участь у проведенні зборів громадян, закликала учасників до співпраці з окупаційною владою, переконувала у необхідності працювати та налагоджувати роботу новоствореної окупантами «Пошти Ізюма». За активну позицію жінку було призначено директором псевдоустанови.

Колишня листоноша Укрпошти склала штатний розклад, підібрала на відповідні посади колишніх колег, а також передала майно та техніку, що знаходились у власності українського акціонерного товариства, окупаційній адміністрації. 

Жінка отримувала від держави-агресора допомогу та заробітну плату у російських рублях, а також харчові продукти.

Зловмисниця виконувала всі вказівки представників окупаційної адміністрації. Зокрема, отримувала та займалася розповсюдженням серед населення пропагандистських газет «ізюмський телеграф», «харків z», зміст яких мав антиукраїнську позицію.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури та оперативним супроводом СБУ в Харківській області повідомили 44-річній жінці про підозру за ч.ч. 4, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Наразі суд визнав її винною та призначив 11 років тюрми з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування терміном на 15 років.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *