У Харківській ОВА розглянули тендерні закупівлі у Красноградському та Лозівському районах

Про це йшлося в ході чергового засідання робочої групи «Прозорість та Підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

«Питання доцільного використання коштів місцевих бюджетів, в тому числі залишкових, є одним з найважливіших сьогодні. Враховуючи виклики воєнного стану, у відповідності до чинного законодавства та з урахуванням безпекової ситуації в Харківській області, продовжуємо акумулювати всі зусилля для підтримки наших Захисників і Захисниць. Робота в цьому напрямку триває невпинно», – сказав Євген Іванов. 

У жовтні минулого року в Красноградському районі було створено робочу групу «Прозорість та Підзвітність». На засіданнях в розрізі громад проаналізовано звіти про 21 публічну закупівлю вартістю від 1 мільйона гривень, розповів начальник Красноградської районної військової адміністрації Віктор Войтенко. 

«З початку 2024 року було проведено 10 робочих засідань групи «Прозорість та Підзвітність». Зокрема, розглянуто питання щодо фінансування робіт з коригування проєктно-кошторисної документації для будівництва укриття у Наталинському ліцеї, закупівель продуктів харчування Красноградською РВА для потреб евакуйованих осіб, влаштування системи пожежної сигналізації у приміщенні Слобожанського ліцею та інші тендерні закупівлі. За результатами аналізу порушень не виявлено», — зазначив Віктор Войтенко. 

Також про результати діяльності групи «Прозорість та Підзвітність» розповів начальник Лозівської РВА Володимир Ромах. За його словами, від початку року розглянуто питання щодо проведення тендерної закупівлі послуг на утримання доріг та громадських місць та озеленення у Лозівській громаді, проведення тендеру на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу у селищі Миролюбівка Лозівського району тощо. Жодних порушень виявлено не було. 

Окрему увагу учасники зустрічі приділили питанням моніторингу ефективності використання арештованого майна, переданого в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) на території Харківської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *