На Харківщині добровольці, які вступають до лав ЗСУ, отримають одноразову грошову виплату від громад

Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха.

«Така ініціатива спрямована на підтримку та заохочення громадян до вступу до ЗСУ і є важливим кроком для підтримки обороноздатності країни та національної безпеки. Наразі небайдужим жителям Харківщини, які виявили свідоме бажання вступити до війська, з боку органів місцевого самоврядування та державної влади здійснюються мотиваційні заходи у вигляді одноразових грошових виплат», – розповів Роман Семенуха. 

Він додав, що ці виплати передбачені відповідними Програмами соціальної підтримки військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їх сімей. 

Так, у Красноградському районі Харківської області прийнято відповідні Програми на період 2024-2025 років, якими передбачена одноразова матеріальна допомога у сумі 50 тисяч гривень. Аналогічні Програми були були затверджені й у інших районах області, розмір допомоги яких складає від 10 до 50 тисяч гривень.

17 квітня було вперше оформлено грошову допомогу жителю Наталинської громади Красноградського району, котрий у лютому підписав контракт із військовою частиною і наразі проходить службу у ЗСУ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *