ООН удосконалює план гуманітарного реагування у Харківській області

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зустрівся з координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та представниками Управління ООН із координації гуманітарних справ в Україні.

Під час заходу сторони проаналізували гуманітарну ситуацію в прифронтових та прикордонних районах Харківської області.

 

«Дякуємо за підтримку міжнародним партнерам, завдяки вашій допомозі можемо оперативно реагувати на будь-які виклики. У співпраці із міжнародними організаціями покращуємо гуманітарне забезпечення, зокрема і вимушено переселених осіб», – зазначив Олег Синєгубов.

 

Координаторка системи ООН в Україні наголосила, що однією з найважливіших тем для області є розмінування територій. До розв’язання цього питання планують залучати все більше місцевих та міжнародних організацій.

 

«Працюємо над удосконаленням плану гуманітарного реагування, щоб охопити допомогою якомога більше жителів області. Цей план будемо застосовувати й для інших регіонів», – сказала Деніз Браун.

 

Окрім того, делегація ООН днями була у Золочеві та ознайомилася з наслідками ворожих обстрілів. Також місцева лікарня отримала від ООН мобільну амбулаторію, що зможе надавати допомогу пацієнтам у найвіддаленіших населених пунктах.

 

Зокрема, представники ООН зустрілися з родиною, що раніше постраждала від підриву на ворожій міні. Після цієї події вижили донька з татом, а мати й син загинули. Наразі дівчина потребує проведення пластичних операцій. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *