Обласні керівники відвідали заклади соціальної та медичної сфери у Лозівській громаді

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов та голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко перебували з робочою поїздкою у Лозівській громаді 1 травня. Керівники оглянули та вивчили потреби Центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Сяйво життя», що знаходиться у Лозовій, та амбулаторії в Краснопавлівці.
Наразі Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Сяйво життя» користується попитом не лише у жителів громади, а й внутрішньо-переміщених осіб.
Центр у 2020 році отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю організація і управління охороною здоров’я, педіатрія.
У 2021 році завдяки участі в обласному конкурсі «Разом у майбутнє» Центром реалізувано проєкт «Впевнені кроки у майбутнє» на суму 1 500 000.грн, та відкрито відділення соціальної реабілітації (абілітації) для молоді з інвалідністю після 18 років.
Центр планує брати участь у нових проєктах для поліпшення умов та розширення реабілітаційних послуг. У переспективі облаштування: сольової кімнати, кисневих коктейлів, кабінету з фізіотерапії. На першому поверсі, який має окремий вихід, реалізувати проєкт з ремонту та облаштуванню відділення ЛФК для фізкультурно–спортивної реабілітації дітей з інвалідністю.
У 2023 році разом із партнерами GIZ був втілений проєкт «Розвиток в умовах кризи» та отримано 8 ноутбуків, у подальшому планується створення комп’ютерного кабінету для неформальної освіти дорослих осіб з інвалідністю.
Наступним керівники оглянули Центр послуг для жителів Краснопавлівки. Тут під одним дахом розмістили амбулаторію, муніципальну аптеку, екстрену меддопомогу, кабінет поліцейського офіцера громади, та старостат. Приміщення відремонтували та оснастили відповідними меблями та обладнанням.
– Це один з прикладів раціонального використання приміщень та економії енергоресурсів, – розповідає заступник Лозівського міського голови Олексій Корпан. – Такий підхід до роботи практикуємо у багатьох старостинських округах.

«Плідна взаємодія РВА, органів місцевого самоврядування, благодійних організацій і громадськості є запорукою розвитку громад та економічного зростання Харківщини. Завдяки Збройним силам України, які щодня протистоять ворогу й боронять нашу землю від окупантів, Лозівський район залишається міцним і надійним тилом, що допомагає відновлювати добробут в регіоні», – сказав Олег Синєгубов.
Він також додав, що напрямок охорони здоров’я та реабілітаційних послуг населенню сьогодні є одним із пріоритетних.
Обласні керівники подякували команді Лозівської громади, за те, що не зважаючи на виклики війни, працюють задля забезпечення комфортного життя жителів громади й задля Перемоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *