Три людини підірвалися на вибухонебезпечних предметах на Харківщині за минулий тиждень

Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

В результаті підриву цивільного населення на ВНП 1 людина загинула, 2 постраждало.

«29 квітня в селі Великі Проходи Харківського району у лісосмузі на невідомому предметі підірвався чоловік 1966 року народження. В нього поранення лівої кисті та гомілки. 1 травня біля села Глинське Ізюмського району на ВНП підірвався трактор, яким керував 46-річний механізатор. Медичну допомогу надано на місці. 4 травня у Харкові на проспекті Ювілейному стався вибух невідомого ВНП. Загинув 40-річний чоловік», – розповідає Євген Василенко. 

Загалом з 29 квітня по 5 травня сапери виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 213 разів. Знешкоджено – 528 боєприпасів. 

На ліквідацію пожеж за минулий тиждень ДСНС залучалися 165 разів, 40 з яких – пожежі пов’язані з ворожили обстрілами: у Богодухівському, Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах області та у місті Харкові.

«Третього травня російські терористи скинули керовану авіабомбу на цивільних людей у Харкові. Вона влучила у приватний сектор. Внаслідок удару сталася пожежа у приватному житловому будинку на площі 100 квадратних метри. Зруйновано 3 житлових будинки. З-під завалів одного з них рятувальники дістали тіло загиблої жінки. Горіли конструктивні елементи цієї зруйнованої оселі на площі 10 квадратних метри. Одну людину вдалося врятувати», – зазначає Євген Василенко. 

Також рятувальники попереджають населення про можливі небезпеки в продовженні Великодніх свят.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *