Про те, як минула ніч на Харківщини, в етері Національного телемарафону розповів очільник поліції Володимир Тимошко

               

Начальник
Головного управління Національної
поліції в Харківській області повідомив,
що з 20:00 до 6:00 13 травня правоохоронці
зафіксували влучання як мінімум дев’яти
КАБів переважно у Вовчанському напрямку.
Водночас зафіксовані майже постійні
артилерійські обстріли Липецької,
Вовчанської громад, селища Козача
Лопань, Куп’янського району.


«Тобто ніч пройшла досить тривожно з бойовими діями. Позитивне – це те, що наші бійці дали окупантам гідну відсіч. Безпекова ситуація залишається складною. Зараз ми продовжуємо евакуацію з  території Липецької і Вовчанської громад. З 10 травня силами райвідділів поліції вивезено понад 1660 людей. Це цифра станом на 20:00 12 травня», – розповів Володимир Тимошко ведучим телеканалу Суспільне.

Керівник поліції повідомив, що поліція проводить постійне оповіщення щодо проведення евакуаційних заходів.

«Ми знаємо кожного поіменно, хто мешкає на території та потребує евакуації. Ми намагаємося умовити людей виїхати».

Власними силами поліцейські евакуюють лежачих хворих, людей похилого віку. Автобуси, поліцейські автомобілі їздять майже під постійними обстрілами.

«Вчора ми евакуйовували людей, які знаходилися в 300 метрах від зони бойових дій. Ми вивезли вже переважну більшість людей і сподіваємося вивезти максимальну кількість людей».

За словами Володимира Тимошка, є громадяни, які ще два дні тому відмовлялися виїжджати. Але вчора, після того, як у безпосередній близькості від них почали влучати снаряди, самі стали звертатися до поліцейських з проханням їх вивезли.

«Вчора росіяни увійшли на територію приватного сектора, який знаходиться біля Вовчанська. Вони постукали в будинок, в якому знаходився чоловік, вимагали відкрити двері. Чоловік відмовився. Росіяни просто розстріляли будинок, поранивши господаря в руку. Ця людина відмовлялася виїжджати, але вчора попросила нас, щоб ми його вивезли. Під обстрілами ми надали чоловіку першу медичну допомогу», – розповів керівник поліції.

Він також зазначив, що загалом дуже багато людей потребують медичної допомоги. Вони мають акуботравми та інші поранення, у тому числі від уламків скла.

               

Відділ комунікації поліції Харківської області