На Харківщині розпочали процес відновлення офлайн-навчання

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації розповів у ефірі «Єдиних новин».

2 тисячі учнів та 125 вихованців повернулися за свої парти у Красноградському районі. В офлайн форматі запрацювали 12 закладів загальної середньої та 2 заклади дошкільної освіти. Для забезпечення зручного доступу до освітнього процесу, навчальні заклади району оснащені шкільними автобусами.

«Працюємо над створенням безпечного освітнього середовища в інших районах Харківщини, будуємо ще 6 захисних споруд за кошти субвенції. Розширюємо фонд захисних споруд і з допомогою ЮНІСЕФ, ЮНОПС та інших організацій. Додаткові 2,1 мільярда гривень державної субвенції спрямовуємо на 23 захисні споруди, які розташовані у 19 громадах Харківщини. З них 300 млн грн – передані на місто Харків. Серед пріоритетів Лозівський район, де за ініціативи Першої Леді та підтримці Говарда Баффета будуємо фабрику-кухню», – зазначив Олег Синєгубов.

За минулу добу ворог вдарив по цивільній інфраструктурі 9 КАБами та запустив 2 FPV-дрони.

«Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Війська рф продовжують тиснути на всіх активних ділянках фронту, але успіху не мають. Підрозділи Сил оборони надійно утримують займані позиції. Протягом минулої доби відбулося 2 бойових зіткнення. Російські окупанти також завдали 2 авіаудари з використанням 2 КАБів та 2 некерованих авіаційних ракет. Позиції Сил оборони України окупанти обстріляли 422 рази», – повідомив начальник ХОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *