Харківська ОВА і Чеська Республіка посилюють співпрацю у сфері відновлення регіону

Про це йшлося в ході робочої зустрічі заступників начальника ХОВА Євгена Іванова й Олени Логвинової з урядовим уповноваженим Чеської Республіки з відбудови України Томашем Копечни, представниками Посольства Чеської Республіки в Україні та бізнесу.

Під час заходу сторони обговорили оперативну ситуацію в області, етапи впровадження поточних чеських проєктів на Харківщині та подальші кроки співпраці.

«Попри виклики повномасштабної війни основними напрямками роботи в області є підготовка до опалювального сезону, відбудова житлового фонду, відновлення та будівництво медичних закладів, зведення захисних споруд для функціонування безпечного освітнього процесу, децентралізація енергетичної сфери в області. Окрему увагу приділяємо підтримці внутрішньо переміщених людей, включаючи облаштування місць компактного проживання, сприяння у працевлаштуванні, комплексне гуманітарне забезпечення, юридичний супровід та психологічна підтримка. Ми хочемо подякувати Уряду Чеської Республіки за значну підтримку та суттєву допомогу Харківщині. Сім когенераційних установок, які ви передали, вже встановлені у громадах, функціонують і готові до роботи. Також дякуємо вам за партнерство у налагодженні співпраці з організацією «Людина в біді», яка надає допомогу жителям Харківщини у сферах соціального захисту, психологічної підтримки, відновленні житла та інфраструктури», – зазначив Євген Іванов.

Олена Логвинова звернула увагу присутніх на низку проєктів, які будуть реалізовуватися в області. Серед основних: реконструкція приймального відділення Обласної клінічної лікарні та встановлення сучасного обладнання; будівництво підземного медзакладу і реабілітаційного центру на базі ОКЛ; підготовка до будівництва нового обласного центру онкології; створення Обласного міжрегіонального центру протезування та реабілітації. Також ведеться проєктна робота щодо створення нової психіатричної лікарні та кардіохірургічного центру.

Урядовий уповноважений Чеської Республіки з відбудови України Томаш Копечни подякував за зустріч. Він також зазначив, що для чеської сторони важливо реалізовувати підтримку для України, і Харківщини зокрема.

«Наша мета – допомогти напрацювати результативну взаємодію прифронтового регіону і окремих громад зокрема з міжнародними партнерами, які потенційно зацікавлені в інвестуванні проєктів з відбудови, котрі будуть реалізовуватися в області. Маємо три важливих напрямки, за якими плануємо розвивати нашу спільну роботу: сприяння в налагодженні економічної співпраці з іноземними банками та фінансовими установами; підтримка й відбудова енергетичної сфери; відновлення та посилення спроможності закладів охорони здоров’я області», – сказав урядовий уповноважений Чеської Республіки з відбудови України. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *