Діяльності Благодійної організації «Координаційний гуманітарний центр» два роки

З нагоди свого дворіччя, КГЦ представив результати роботи у сфері гуманітарної допомоги.

Привітав Благодійну організацію заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

«Протягом двох років реалізації проєкту у Харкові, команда Центру досягла безпрецедентних результатів. Цей проєкт є яскравим прикладом успішної реалізації ініціатив у надзвичайно складних умовах. Окрему подяку заслуговує створена Вами Група швидкого реагування, яка, ризикуючи власним життям, одною з перших, наряду з нашими службами, надає допомогу постраждалим внаслідок обстрілів. Висловлюємо щиру подяку за Ваш неоціненний внесок у допомогу Харківщини», – зазначив Євген Іванов. 

З вересня 2022 року силами КГЦ, військових адміністрацій та благодійного сектору було евакуйовано понад 42000 людей з небезпечних територій, понад 13000 переселенців отримали новий дім та необхідну підтримку. Силами волонтерів організовано більше ніж 39000 тон продовольчої допомоги та майже 5000 тон засобів гігієни. 

Групою швидкого реагування було зашито понад 10000 вікон, сотні об’єктів було законсервовано для подальшого відновлення.

«Ці цифри – уособлення усього благодійного центру, який працює в регіоні. Це цифри, які є досягненням усієї благодійної волонтерської спільноти, яка щоденно трудиться і ризикує своїм життям. Допомагає органам місцевого самоврядування, працівникам ДСНС, поліції, регіональній владі долати кризи, спричинені цією війною», – зазначив керівник БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда. 

Наразі КГЦ координує 171 міжнародних та 715 локальних організацій у Харківській та Запорізькій областях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *