Олег Синєгубов провів робочу зустріч із представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Під час заходу було представлено нового голову Харківської субделегації МКЧХ Ів Ван Лу. Також сторони обговорили діяльність міжнародної благодійної організації в регіоні.

«Враховуючи безпекову ситуацію, продовжуємо долати виклики, які постають через збройну агресію російських окупантів. Очікуємо, що наступна зима буде складнішою у порівнянні з минулим та позаминулим роками. Дякуємо за підтримку, яку Міжнародний Комітет Червоного Хреста надає жителям області. Задля більшої ефективності просимо координувати всі проєкти з Харківською обласною військовою адміністрацією. Закликаю спільно переглянути напрямок роботи у сфері реабілітації і сконцентрувати зусилля на практичній допомозі людям, постраждалим внаслідок російської агресії», – сказав Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА також звернув увагу присутніх на ситуацію, яка склалася на Куп’янському напрямку. Через постійні ворожі обстріли наразі ускладнене відновлення комунальної сфери та критичної інфраструктури у населених пунктах громади.

«Прогнозуємо посилення евакуаційних заходів населення на цьому напрямку, а відтак маємо запит на підтримку внутрішньо переміщених людей з боку міжнародних партнерів. Віримо у Збройні Сили України, допомагаємо нашим військовим щодня і разом із тим першочергово піклуємося про наших цивільних людей і готуємося до будь-якого розвитку подій», – зазначив Олег Синєгубов.
Стефані Гартлахер подякувала начальнику Харківської ОВА за зустріч і плідну комунікацію. Вона звернула увагу присутніх на трагічну подію, яка сталася в Донецькій області: внаслідок ворожого обстрілу під час донації загинули троє представників МКЧХ, ще двоє зазнали поранень.

«Ми повинні мати баланс між нормами безпеки та подоланням викликів, які постають через повномасштабну війну, і реалізацією деяких проєктів в межах вінтеризації, тобто підготовки до зими. Ми продовжуємо активності в Харкові, а також у близькому передмісті. Але з урахуванням безпекової ситуації нам довелося виключити деякі локації з переліку робіт. По-перше, це лівий берег річки Оскіл, де розташовані населені пункти Борова, Піски-Радьківські. Але це не означає, що ми повністю скасовуємо підтримку. В цих локаціях ми лише переключилися з донацій у вигляді опалювальних брикетів на допомогу у вигляді грошових виплат», – сказала Стефані Гартлахер.

Вона додала, що загалом в проєкті вінтеризації наразі задіяні декілька тисяч сімей Куп’янської громади та прилеглих населених пунктів.

«Тут ми продовжуємо в повній мірі надавати допомогу у вигляді паливних брикетів або грошової підтримки. До переліку наших донацій також входять 30 мобільних котелень, 8 із них вже доставлено в конкретні локації, ще 5 надійдуть найближчим часом», – зазначила Стефані Гартлахер.

Також триває загальна робота Міжнародного Комітету Червоного Хреста, в межах якої відбувається забезпечення будівельними матеріалами жителів населених пунктів Старий Салтів, Великий Бурлук, Золочів.

«Дякую Харківській обласній військовій адміністрації і особисто Олегу Синєгубову за плідну співпрацю та взаємну підтримку в ході розв’язання оперативних викликів впродовж моєї роботи в регіоні. Дуже сумно залишати Харківську область, але я задоволена, що передаю посаду голови субделегації в надійні руки. Відтепер її очолюватиме досвідчений представник благодійної організації Ів Ван Лу. Робота Харківської субделегації МКЧХ триватиме, ми продовжуємо і продовжуватимемо всіляко підтримувати жителів області», – сказала Стефані Гартлахер.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *