Незаконно привласнив понад 600 тисяч гривень: харківські слідчі повідомили про підозру харків’янину у розтраті бюджетних коштів

Зловживаючи своїм службовим становищем, фізична особа – підприємець підробив офіційні документи та незаконно заволодів грошима, які були виділені у 2021 році на проведення ремонтних робіт однієї з лікарень Харкова. Своїми діями зловмисник спричинив державі матеріальні збитки в особливо великих розмірах.

Восени 2021 року ФОП вніс недостовірні дані до актів приймання виконаних будівельних робіт та заволодів коштами Державного бюджету на загальну суму 676 553 гривень.

Поліцейські провели низку слідчо-оперативних заходів, у тому числі судову будівельно-технічну та судову економічну експертизи. За результатами проведених заходів встановлено, що фактично виконані об’єми та роботи частково не відповідають об’ємам та роботам, зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт.

27 вересня 2024 року слідчі відділу поліції № 1 Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури міста Харкова та оперативного супроводу СБУ повідомили 33-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочинів за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За скоєння злочинів підозрюваному загрожує ув’язнення до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *