На Харківщині обговорили оперативну ситуацію на Куп’янському напрямку

Гуманітарну ситуацію в районі обговорили на нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, за участі очільників Куп’янської РВА та МВА, керівників ГУ НП і управління СБУ в області, начальника ГУ ДСНС.

На території Куп’янької міської територіальної громади мешкають більше 4 тисяч осіб. 

Проти цивільного населення загарбники щодня застосовують FPV-дрони, авіаційні та артилерійські удари. Аби убезпечити населення, в низці населених пунктів необхідно посилювати евакуаційні заходи. 

«Більшість населення в Куп’янській тергромаді – люди похилого віку. Необхідно надалі посилювати комунікацію щодо обов’язкової евакуації у зв’язку з безпековою ситуацією. Для евакуйованих маємо резерв в місцях компактного проживання, що дасть змогу забезпечити охочих тимчасовим житлом. Спільними зусиллями маємо евакуювати якомога більше жителів тергромади до більш безпечних населених пунктів області, або до інших регіонів країни», – зазначив Олег Синєгубов. 

Міжнародні благодійні організації та волонтери забезпечать фінансовою, юридичною, психологічною та іншою  допомогою. 

Евакуйованим нададуть гаряче харчування, продовольчі та гігієнічні набори, теплий одяг.  За потреби є можливість забезпечити логістикою до місць компактного проживання. 

Охочі евакуюватися можуть звертатися на безкоштовну цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *