На Харківщині відбулося перше засідання платформи «Діалог влади та бізнесу»

Засідання відбулося в змішаному форматі під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, за участі голови облради Тетяни Єгорової-Луценко, представників бізнесу та обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. В режимі онлайн до зустрічі долучилися кілька сотень підприємців регіону.

Платформу «Діалог влади та бізнесу» створили за дорученням Володимира Зеленського для оперативного вирішення поточних проблемних питань підприємців у кожній області та територіальній громаді на базі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Учасники зустрічі обговорили основні критерії та вимоги до бронювання фахівців підприємств Харківської області під час воєнного стану. Триває робота з профільними міністерствами щодо вдосконалення механізму бронювання працівників підприємств. В межах дискусії розглянули питання роботи програм з підтримки бізнесу та кредитування, сплати податків та розвитку унікальних для Харківської області економічних умов.

«Далі будемо працювати по напрямкам і запрошувати ті центральні органи влади, які вам цікаві саме для діалогу. Там, де ви можете прямо поставити питання і головне – отримати відповідь. У нас мета одна – створити нормальні умови, ефективні умови для того, щоб бізнес розвивався саме тут, на Харківщині. Системно працюємо з профільними міністерствами задля розв’язання нагальних питань, вдосконалення роботи чинних програм для бізнесу», – зазначив Олег Синєгубов.

Окрему увагу під час засідання приділили питанню відшкодування збитків підприємствам, що зазнали пошкоджень внаслідок ударів російських окупантів. Харківська ОВА працює з Міністерством економіки України над розробкою програми з компенсації збитків бізнесу за знищене обладнання. Водночас, нині працюють міжнародні програми з фіксації наслідків та обсягу завданої шкоди.

«Радою Європи започаткований Міжнародний реєстр збитків. Постраждалі цивільні особи та підприємці, можуть подавати туди заяви, аби в подальшому ці дані використовувати на судовому процесі в Гаазі та отримання репарацій, компенсацій. Маємо вже зараз активно користуватися цим механізмом», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Крім того, в межах засідання було зібрано перелік актуальних питань від підприємців для формування тем наступних зустрічей. Зустрічі в онлайн-форматі відбуватимуться щотижня. Раз на квартал проходитиме регіональний форму.

«В межах роботи платформи «Діалог влади та бізнесу» є конкретні питання, конкретні відповіді, конкретні напрацювання та контакти. Якщо це буде і далі працювати, ефективність проявиться згодом», – зазначив засновник та генеральний директор приватного підприємства «Український ресорний центр» Ігор Єфименко.

Нагадаємо, Харківська область приєдналася до платформи «Діалог влади та бізнесу». Майданчик має на меті покращення економічного клімату, збільшення підприємств та робочих місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *