Харківська область: протягом тижня рятувальники здійснили 520 виїздів на гасіння пожеж та ліквідацію надзвичайних подій

Впродовж тижня, з 05 по 12 квітня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на , пожежі, інші виклики.

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 520 разів виїжджали за сигналом «Тривога». З них 352 виїзди на ліквідацію пожеж та загорянь (з них 290 пожеж в екосистемах), 32 рази рятувальники виїздили для надання допомоги населенню та на дорожньо-транспортні пригоди, 18 разів для знешкодження вибухонебезпечних предметів, 20 — на чергування, 98 – інші виїзди.

Внаслідок пожеж загинуло 4 людей. Ще 2 особи зазнали травм та опіків.

Піротехніки ДСНС знешкодили 27 боєприпасів часів Другої світової війни, серед яких 1 авіабомба, 3 гранати, 6 артснарядів та 13 мінометних мін, 4 інші боєприпаси.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

– не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

– слідкуйте за станом та справністю електромережі;

– у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

– не паліть у ліжку;

– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

– подбайте про справність печей та обігрівальних приладів;

– не провокуйте пожеж у природних екосистемах.

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області