ХПІ реалізовуватиме з китайським інститутом програми академічного обміну студентів

Комплекс домовленостей в межах співпраці між Харківським політехом та Шеньянським інженерним інститутом було досягнуто під час онлайн-зустрічі.

Зокрема, йшлося про організацію програм академічного обміну, спільної науково-дослідної роботи, літніх/зимових таборів для ознайомлення китайських громадян з українською культурою.

Онлайн-конференція пройшла за участю проректора НТУ «ХПІ» Геннадія Хрипунова, проректора Шеньянського інженерного інституту (SIE) Сун Цзісіня, а також деканів енергетичних і механічних факультетів двох вишів, представників відділів міжнародних зв’язків.

Вони домовилися про співпрацю за такими напрямами:

– аспірантам SIE та НТУ «ХПІ» буде надана можливість проводити дослідження в лабораторіях вишу-партнера. Вони також зможуть залучити професора цього університету співкерівником проєкту.

– Організація дуальної програми – студенти SIE зможуть отримати дипломи двох вишів (SIE та НТУ «ХПІ»), пройшовши підготовку в Харківському політеху за схемами «2+2» або «3+1» роки навчання;

– короткострокові програми академічного обміну для викладачів SIE – поїздки до НТУ «ХПІ» на термін 3 – 6 місяців;

– професори SIE та НТУ «ХПІ» зможуть бути запрошеними спікерами для читання лекцій в університеті-партнері;

– розвиток науково-дослідного співробітництва між двома університетами за суміжними напрямами;

– програми літнього/зимового табору на базі НТУ «ХПІ» – організація поїздок студентів SIE до Харкова для знайомства з українськими звичаями, історією, культурою, передбачається вивчення української мови. Тривалість: 3 – 4 тижні.

Довідка. Shenyang Institute of Engineering (Шеньянський інженерний інститут) створений у 2003 році в результаті злиття Шеньянського університету електроенергетики і Ляонінського професійного коледжу бізнесу. Виш має три кампуси: основний і промисловий кампуси, науковий парк. На сьогодні тут навчаються понад 11 тисяч осіб. SIE пропонує велику кількість дисциплін за такими напрямами: інженерія, економіка, гуманітарні науки, менеджмент і право.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація