У межах «Великого будівництва» у 17-й лікарні міста Харкова створили сучасне приймальне відділення

З результатами робіт, проведених за Програмою Президента Володимира Зеленського, 13 травня ознайомилася голова Харківської ОДА Айна Тимчук.

На сьогодні роботи у Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні № 17 практично завершені. Тут повністю відновили приміщення цокольного поверху. До початку реалізації програми «Велике будівництво» ці приміщення взагалі не можна було використовувати для перебування пацієнтів – вони використовувалися як технічні, розповів директор лікарні Дмитро Черепов.

«На початок 2020 року нам було запропоновано долучитися до Програми Президента «Велике будівництво» щодо оновлення приймальних відділень з діагностичними центрами. Ми розробили проєкт навесні 2020 року, був проведений тендер, і ми розпочали роботу. На той момент тут не було жодної можливості перебування людей. З моменту будівництва цієї будівлі ці приміщення використовувалися як суміжні, технічні», – розповів директор лікарні.

Тепер у приміщеннях загальною площею близько 800 кв. м виконано сучасний ремонт із заміною усіх комунікацій. Залишилось лише завершити роботи у кабінетах, де буде встановлене сучасне високотехнологічне діагностичне обладнання.

«На теперішній час ми вже отримали за програмою «Велике будівництво» комп’ютерний томограф на 128 зрізів – один з найкращих у місті. Ще ми чекаємо на МРТ і ангіограф», – уточнив Дмитро Черепов.

До пандемії COVID-19  у лікарні щороку приймали майже 22 тисячі стаціонарних пацієнтів, не враховуючи амбулаторних хворих. Завдяки новому оснащенню у приймальному відділенні зможуть обслуговувати більшу кількість людей.

«До «Великого будівництва» ми не мали такого обладнання, як комп’ютерний томограф, магнітно-резонансний томограф, ангіограф. Нам доводилося направляти наших пацієнтів у інші заклади охорони здоров’я для діагностики. Тепер ми зможемо проводити діагностику та лікування у режимі 24 на 7. Це вкрай важливо для хворих з невідкладними станами, такими як гострий інфаркт, інсульт – на ангіографі ми зможемо оперувати їх у найкоротший термін», – зазначив Дмитро Черепов.

Також приймальне відділення облаштували пандусом для хворих, які переміщуються на ліжках – каталках. А у самому приміщенні підготували комфортний ресепшн, в якому буде приблизно 20 посадкових місць.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація