Айна Тимчук ознайомилась з ходом будівництва нового онкологічного центру

13 травня голова Харківської обласної державної адміністрації відвідала об’єкт, який будується у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Наразі будівельні роботи у новому сучасному онкологічному центрі тривають. Будівельники встановили 28 колон та продовжують роботи зі зведення залізобетонного каркаса майбутньої будівлі лікувально-діагностичного корпусу.

«Залізобетонні конструкції були перевірені двома незалежними лабораторіями – це Київська та Харківська лабораторії. Після отримання висновку підряднику дозволено монтаж залізобетонних конструкцій. Станом на сьогодні вже змонтовано та встановлено 28 колон. За графіком починають завезення діафрагмованих плит та починають їх монтаж. Зараз паралельно будівельники переходять до робіт у секції Б, яка також входить у першу чергу, та починають монтаж колон. Паралельно триває процес армування стін та заливка бетону», – розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.

Начальник дільниці підрядника Василь Ільків розповідає, що на об’єкті наразі паралельно монтажу колон відбувається робота з облаштування фундаментів.

«Учора ми залили бетоном 13 естакад фундаментів. Зараз будівельники ведуть підготовчі роботи для заливки бетоном зовнішніх стін усією секцією А», – сказав Василь Ільків.

На реалізацію проєкту у 2021 році передбачено фінансування у розмірі 190,6 млн гривень. Проєктом передбачено виготовлення та монтаж залізобетонного каркаса першої частини лікувально-діагностичного корпусу, влаштування зовнішніх та внутрішніх стін будівлі лікувально-діагностичного корпусу, монтаж віконних блоків; влаштування покрівлі, виконання внутрішніх санітарно-технічних робіт, влаштування систем опалення, облаштування індивідуального теплового пункту, будівництво газової котельні.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація