Ізюмський район: рятувальники загасили велику пожежу, яка охопила відразу 3 домоволодіння (ВІДЕО)

17 травня о 14:32 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у на території приватного домоволодіння за адресою: м. Ізюм, вул. Богдана Хмельницького, 6.

На ліквідацію пожежі відразу направлено черговий караул 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини на 3-х пожежних автоцистернах. На допомогу рятувальникам також прибули 2 пожежні автоцистерни комунальних підприємств.

На момент прибуття вогнеборців на приватному подвір’ї горіли: житловий будинок, літня кухня, гараж, автомобіль “ЗАЗ”, а також велика кількість дров та різноманітного непотребу, що використовувались господарями для опалення оселі. Загальна площа пожежі складала біля 300 кв.м. Крім того, вогонь перекинувся на два сісідні домоволодіння. З одного боку вже почали горіти дахи сусідської літньої кухні та господарчої споруди на площі 40 кв.м, з іншого — горів дерев’яний паркан та почав підгоряти дах житлового будинку.

Щоб ліквідувати дану пожежу та захистити сусідське майно, вогнеборці застосували 4 пожежні стволи. Лише о 16:18 вогонь вдалось взяти під контроль і відвести загрозу подальшого його розповсюдження. Проте ще до 21:42 тривали роботи з розбирання завалів, горючих матеріалів та мотлоху, аби пролити і загасити всі осередки горіння.

За попередніми даними причиною виникнення пожежі стало занесення відкритого джерела вогню сторонньою особою. Постраждалих немає. У пожежогасіння брали участь 3 одиниці рятувальної техніки та 15 осіб особового складу ДСНС, а також 2 одиниці пристосованої комунальної техніки.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

180521-1.jpg180521-2.jpg

180521-3.jpg180521-4.jpg