Робимо все, щоб Харківщина завжди була на передовій української науки. Роман Семенуха

Науковці області продемонстрували свої напрацювання під час урочистого засідання з нагоди 50-річчя Ради Північно-Східного наукового центру НАН України та Дня науки.

Зокрема, вчені представили здобутки в галузі фармакології та оборонній сфері.

Ознайомившись з напрацюваннями науковців, заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха зазначив: «Якщо подивитись на історію, то в часи війн та пандемій розвиток людства завжди уповільнювався, і поштовхом для змін була саме наука. Тому дуже важливо, щоб напрацювання харківських вчених побачила і оцінила держава».

Презентуючи здобутки Слобожанської науки, голова Ради Північно-Східного наукового центру НАН України Володимир Семиноженко розповів, що сьогодні Харків є безумовним лідером в ядерних технологіях, у багатьох напрямках аграрної науки, у сучасній нанобіомедицині та фармакології. Але щоб і далі залишатись лідером, потрібна підтримка держави, підтримка обласної влади.

Роман Семенуха пообіцяв, що обласна влада активно лобіюватиме інтереси харківських науковців в Кабінеті міністрів та Верховній Раді України. Та нагадав, що при облдержадміністрації з минулого року почала працювати науково-координаційна рада, а найкращі вчені брали участь у розробленні Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація