У ХОДА обговорили актуальні питання стану та перспектив розвитку легкої промисловості Харківщини

8 червня директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Петро Лашин провів зустріч з керівниками підприємств, учасниками Харківського кластера легкої промисловості та дизайну.

На початку заходу Петро Лашин зазначив, що Харківська ОДА вже стала своєрідною платформою, де представники бізнесу можуть збиратися для обговорення актуальних питань товаровиробників. За його словами, представники влади можуть почути про проблеми, з якими стикаються виробники товарів легкої промисловості, безпосередньо від керівників цих підприємств та сприяти їх вирішенню.

«З часом платформа повинна перерости у конкретні програми розвитку галузі легкої промисловості та заходи такі, як виставки із залученням міжнародних партнерів, де можна укладати вигідні контракти, виходити на нові ринки. Вже зараз у департаменті триває робота з підготовки відповідної програми, яка могла б організаційно та фінансово підтримати вітчизняних виробників», – зазначив Петро Лашин.

Саме тому директор департаменту закликав учасників, серед яких – представники швейних підприємств, профільних освітянських закладів та менеджери, долучитися до розроблення програми підтримки.

У свою чергу учасники зустрічі – керівники швейних підприємств і навчальних закладів модної галузі Харківщини відзначили необхідність створення механізмів підтримки місцевих виробників, надання допомоги з участі в профільних виставках як в Україні, так і за її межами, у межах просування регіонального продукту.

Також було зазначено необхідність підтримки в організації регіональних галузевих заходів, які спрямовані на підтримку місцевих виробників і розкривають потенціал регіону. Ці дії забезпечать розвиток галузі та підвищать конкурентоспроможність та економічний розвиток Харківщини.

На думку голови правління ГО «Харківський кластер легкої промисловості та дизайну» Олега Єгорова, під час спільних засідань слід створити робочу групу, яка зможе розробити стратегію розвитку легкої промисловості регіону.

«Цю стратегію ми повинні інтегрувати в стратегію розвитку Харківщини – тільки тоді ми отримаємо реальний механізм розвитку галузі. Нагадаю, що Харківщина – це столиця швейної промисловості країни, і сьогодні ми самі можемо створити ефективні механізми, які будуть розвивати легку промисловість у майбутньому», – сказав Олег Єгоров.

Також керівник кластеру подякував Харківській ОДА за дієву співпрацю.

Під час зустрічі були підписані договори з двома новими учасниками кластеру.

Довідка. ГО «Харківський кластер легкої промисловості та дизайну» («Kharkiv Fashion Cluster») об’єднує ділову спільноту виробників одягу, аксесуарів та взуття, дизайнерів та профільних навчальних закладів Харкова та області, які ведуть діяльність, спрямовану на розвиток, підтримку та підвищення конкурентоспроможності моди та легкої промисловості регіону.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація