Незабаром в селі Аркадівка на Куп’янщині запрацює нова амбулаторія

Це одна з 30 амбулаторій, які обіцяли збудувати ще у 2018 році, але більшу частину – так і не добудували.

У цьому році за ініціативи голови Харківської ОДА Айни Тимчук були виділені кошти на завершення усіх недобудованих сільських амбулаторій в області.

«Активному будівництву в регіоні, безумовно, сприяє програма Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”. Коли країна будується – це неймовірно приємно. І найголовніше, це все – для людей. Наше головне завдання – закінчити по всій області розпочаті об’єкти», – наголосив заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха, який 6 липня за доручення очільниці області ознайомився з ходом робіт на об’єкті.

Наразі амбулаторія готова на 99%.

«Цей об’єкт нарешті буде закінчений, ми дуже сподіваємося, що протягом найближчого часу амбулаторія буде відкрита. Людям не доведеться їхати в селище Шевченкове чи далі. Увесь спектр послуг, які держава надає в межах первинної ланки, вони отримуватимуть тут», – сказав Роман Семенуха.

Він зазначив, що всі амбулаторії, які не добудували та не ввели в експлуатацію на Харківщині у минулі роки, мають запрацювати до кінця поточного року.

«Робіт залишилося небагато. Благоустрій, огорожа і незабаром вже плануємо її ввести в експлуатацію. Все є для того, щоб жителі Аркадівки отримали медичну допомогу, а це на сьогодні – найголовніше. І важливо, що є персонал, який готовий узятися до роботи», – розповів голова Куп’янської райдержадміністрації Валерій Любота.

Як зазначив представник підрядної організації Олександр Кулаков, на об’єкті залишилося завершити упорядкування території.

«Це трохи тротуарної плитки доробити і деякі дрібниці. Амбулаторія буде готова до прийому пацієнтів вже за кілька днів. Меблі завезені, обладнання медичне є. Сама амбулаторія збудована з дуже якісних матеріалів. Також тут передбачена квартира для лікаря, який буде і проживати, і працювати в одному місці», – розповів Олександр Кулаков.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація