Харківська ОДА долучилася до вирішення проблеми забруднення річки Уди

Представники Департамент захисту довкілля та природокористування Харківської ОДА поспілкувалися з волонтерами безпосередньо на місцях забруднення річки.

В результаті зустрічі з екоактивістами та оглядом масштабів забруднення водоймища, Департаментом захисту довкілля та природокористування Харківської ОДА було прийнято рішення організувати роботу водолазів та всієї необхідної техніки задля швидшого очищення річки Уди від сміття.

Як зазначив організатор екоакції «Чисті Уди» Артем Приходько техніка та водолази працюватимуть на Удах 2 рази на тиждень, що прискорить темпи прибирання.

Окрім цього, як зазначив виконуючий обов’язки директора Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської ОДА Андрій Нерета, на днях пройде нарада з представниками міського керівництва, Височанської територіальної громади, офісу водних ресурсів, екологічної інспекції та активістів.

«Сміття припливло із міста. А отже, найперше, потрібно ставити спеціальні уловлювачі, щоб на річці більше не з’являлися острівці зі сміття. Нарада, яку ми організовуємо дасть нам можливість знайти технічні рішення для недопущення засмічення річки в майбутньому. Ми допомагатимемо розв’язувати проблему до того часу, поки повністю не ліквідуємо її», – наголосив Андрій Нерета.

Довідка. Прибирають річку Уди від побутового та промислового сміття, яке утворює цілі острівці, небайдужі харків’яни. Так, за кілька суботників активісти дістали з води майже 30 тон сміття, серед якого – скло, пластик, медичні відходи та інше.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація