Рятувальники ліквідували 27 пожеж сухостою та сміття на відкритих просторах

Протягом минулої доби підрозділи Служби порятунку 27 разів залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, хвойної підстилки, очерету, сміття та стерні на полях. Чи не єдиною їхньою причиною є людський фактор: необережність з вогнем або навмисне випалювання сухостоїв та стерні. Внаслідок цього недбальства вигоріло біля 8 га природних екосистем. Лише завдяки оперативному втручанню рятувальників вдалося запобігти катастрофічного розповсюдження цих пожеж та значних збитків від них.

Нагадуємо, що наразі на Харківщині спостерігається найвищій ступінь (5 класу) пожежної небезпеки. А відтак існує велика загроза виникнення загорянь за підвищення температурних показників навколишнього середовища. Тож Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

  • створювати смітники та спалювати відходи;

  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;

  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

  • спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

  • дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

150821-2.jpeg150821-4.jpeg

150821-3.jpeg150821-5.jpeg

150821-6.jpeg