На Харківщині стартував ХІІІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»

Медіафестиваль у Харкові проходитиме з 6 по 9 вересня. На його учасників чекають майстер-класи, творчі активності, розважально-спортивні заходи та екскурсії.

Урочисте відкриття «Дитятка» відбулося 6 вересня в Палаці студентів Національного юридичного університету.

Медіафестиваль проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних, кіно- та радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, телерадіокомпаній і творчих об’єднань, режисерів та продюсерських центрів, що створюють програми і фільми для дітей.

«Завтра для учасників медіафестивалю заплановано екскурсію містом, відвідування оновленого зоопарку та парку Горького. А ввечері у них – дуже насичена освітня програма: майстер-класи з мультиплікації, історії кіно, роботи з новою технікою, які проводитимуть найкращі спеціалісти України. Також заплановано урок гольфу і катання на повітряній кулі, – розповіла директорка Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Людмила Терещенко. – Учасників ділять на невеликі групи, щоб усі були чомусь навчені і поїхали додому з новими знаннями, вміннями і враженнями. 

Тим часом професійне журі – фахівці галузі кіно, телебачення та радіо з України, Канади, Республіки Маврикій та Естонії – оцінюватиме роботи, які подавали на конкурс учасники.

Загалом у 2021 році на участь у «Дитятку» надійшло близько 1500 робіт з 96 країн світу, до конкурсної програми відібрали 156 робіт авторів із 40 країн світу.

Переможців у 15 номінаціях буде оголошено 9 вересня під час урочистої церемонії закриття медіафестивалю.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація