Поліцейські припинили діяльність шахрайського call-центру, який працював у центрі Харкові

З метою заволодіння грошовими коштами громадян, «оператори» видавали себе за представників фіктивних фінансових бірж, де фактично відбувалася імітація торгів цінними паперами різноманітних підприємств або крипто валютами. Вводячи громадян в оману, зловмисники спонукали їх інвестувати гроші в підприємства, яких не існує.

22 вересня в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, слідчі СУ ГУНП в Харківській області із залученням оперативників Управління стратегічних розслідувань, бійців батальйону поліції особливого призначення та роти «Схід»    провели обшук  в приміщенні call-центру по вулиці Бакуліна.

За результатами обшуку правоохоронці вилучили комплекти комп’ютерної техніки, ноутбук, планшет, мобільні телефони, а також записи з організації та обліку роботи операторів.

Встановлено адміністратора та 7 операторів шахрайського call-центру, з якими на теперішній час проводяться слідчі дії.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Питання про повідомлення про підозру конкретним особам та обрання відносно них запобіжних заходів буде вирішено після вивчення та аналізу даних вилучених документів та речових доказів.

Відділ комунікації поліції Харківської області