77 кілограмів незаконного вилову – поліція відкрила кримінальне провадження

Зловмисник завдав державі матеріальний збиток на суму майже 63 тисячі гривень. Плавзасіб разом з виловом вилучені.

22 вересня співробітники сектору поліцейської діяльності на воді Чугуївського райуправління під час патрулювання Оскільського водосховища поблизу селища Борова на службовому катері виявили  човен з мотором. Плавзасобом керував 27-річний чоловік. У човні знаходилися 2 пластмасові бочки, наповнені рибою у сітях.

Для документування факту злочину екіпаж патрульного катера викликав на місце слідчо-оперативну групу сектору поліцейської діяльності №1 Ізюмського райуправління поліції, а також працівників Державного агентства рибного господарства у Харківській області. За підрахунками інспекторів рибагентства, шкода, завдана державі, склала  більше 62800 гривень.

Плавзасіб разом із виловом вилучені.

Представники рибагентства склали на правопорушника адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 (порушення правил використання об’єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Слідчим відділом сектору поліцейської діяльності №1 Ізюмського РУП  відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу або обмеження волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації поліції Харківської області