Харківщина відзначає День захисників і захисниць України

14 жовтня в області та Харкові вшановують пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Привітання захисникам та захисницям України передав керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

«Для мене День Захисників і Захисниць України – одне з головних державних свят року. На рівні з Днем Незалежності. Адже, якби не ці люди, не було б у нас Незалежності, – відзначив він. – Не хочеться писати пафосних слів – вони зайві. Просто дякую. Просто підтримую. Завжди поруч. Слава Україні!»

В урочистому заході біля Монумента захисникам України взяли участь ветерани АТО та ООС, військові, родини загиблих воїнів, представники громадськості та керівництво області й міста Харкова.

Квіти до пам’ятника поклав заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

«Сьогодні ми віддаємо шану всім захисникам нашої держави – тим, хто поклав життя за її цілісність та незалежність, і тим, хто досі захищає її. Важливо, що сьогодні ми вже офіційно відзначаємо День захисників і захисниць, тому що знаємо, скільки жінок так само захищають державу – і у збройних силах на передовій, і серед медичних працівників – усі, хто сьогодні собою жертвує для того, щоб був мир, спокій, стабільність у нашій державі. Це дійсно велике, важливе для нас свято. Усі наші перемоги ще попереду», – зазначив Михайло Черняк.

Також він додав, що вчора ХОДА отримала Книгу пам’яті загиблих добровольців-захисників України, яку розробило Міністерство у справах ветеранів.

Під час заходу полеглих вшанували хвилиною мовчання, також на їхню честь пролунав військовий салют.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація