451 виклик на номер “101” надійшов протягом тижня

Впродовж тижня, з 18 по 25 жовтня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на , пожежі, інші виклики.

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 451 раз виїжджали за сигналом «Тривога». З них 308 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь, 37 разів рятувальники виїздили для надання допомоги населенню, 29 разів для знешкодження вибухонебезпечних предметів, 7 — на чергування, 70 – інші виїзди.

На місці ліквідації наслідків пожеж виявлено 4 тіла загиблих осіб. Внаслідок дії небезпечних факторів пожежі постраждала 1 особи. Завдяки оперативним діям рятувальників на пожежах вдалось врятувати життя 1 людині та евакуювати 31 особу з небезпечних зон.

З 308 пожеж 215 трапилось у природних екосистемах та на відкритих просторах. Це біля 70 % від загальної кількості. Звісно, така кількість викликів на гасіння сухостоїв і чагарників відволікає значні сили рятувальників від охорони інфраструктури та житлового фонду населених пунктів, що може призвести до негативних наслідків.

Піротехніки ДСНС знешкодили 264 боєприпаси часів Другої світової війни, серед яких 4 авіабомби, 46 артснарядів, 103 мінометні міни, 11 гранат та 100 набоїв.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

– не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

– слідкуйте за станом та справністю електромережі;

– у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

– не паліть у ліжку;

– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

– суворо дотримуйтесь правил безпеки під час відпочинку на воді та не дозволяйте купатись дітям на самоті;

– не провокуйте пожеж у природних екосистемах.

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області