Забезпечувати публічну безпеку на виборчих дільницях під час позачергових виборів Харківського міського голови будуть більше 2 000 поліцейських, – Станіслав Перлін

Загалом до охорони громадського порядку у ході виборчого процесу планується залучити максимальну кількість поліції та придані сили з числа Нацгвардії, Національного університету внутрішніх справ, ГУДСНС.

Про готовність поліції до проведення заходів щодо виявлення та припинення порушень у день виборів міського голови, журналістів під час брифінгу поінформував начальник ГУНП в Харківській області Станіслав Перлін. У заході також взяли участь т.в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун, начальник УСБУ в Харківській області Роман Дудін та  прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

   

Станіслав Перлін зазначив, що на сьогодні проведено значний обсяг роботи для забезпечення публічної безпеки та безпеки дорожнього руху, організовані координаційні наради з керівниками задіяними сил та засобів, цілодобово здійснюється моніторинг ситуації в області та аналіз оперативної обстановки, налагоджено взаємодію з виборчими комісіями.

Завезено бюлетені в усі районні  комісії (9), поліція узяла приміщення під охорону. Вона буде здійснюватися до завершення підрахунку голосів та вивезення документації з комісій.

– Кожна виборча дільниця буде обстежена на стан вибухонебезпеки. Вже створено додаткову кількість слідчо-оперативних груп для належного реагування на правопорушення, – підкреслив Станіслав Перлін. – У разі виявлення фактів дестабілізації обстановки буде забезпечено оперативний виїзд на місце, документування злочину та прийняття правового рішення.  

Очільник харківської поліції також повідомив, що станом на 28.10.2021 зареєстровано 44 повідомлення про правопорушення, пов’язані із виборчим процесом.

Слідчі відкрили 5 кримінальних проваджень, з них безпосередньо про порушення виборчого законодавства 1 (інші опосередковані). Повідомлено про підозру одній особі за вчинення хуліганства. По інших провадженнях досудове розслідування триває.

Станіслав Перлін звернув увагу аудиторії на те, що напередодні та у день виборів плануються спортивні та масові заходи за участі великої кількості людей. Вони відбуватимуться у період дії карантинних обмежень.

– Поліція оперативно реагуватиме на будь-які порушення – працюватимуть рейдові групи  з контролю дотримання маскового режиму на транспорті, в громадських будівлях, на виборчих дільницях, суб’єктах господарювання, та під час здійснення міжрегіональних перевезень щодо перевірки наявності COVID-сертифікатів або негативних тестів у пасажирів, – зазначив начальник обласного ГУНП.

Він також звернувся до харків’ян з проханням не порушувати громадський порядок, дотримуватися встановлених Урядом карантинних обмежень і запевнив, що з боку поліції вживаються всі можливі заходи для того, щоб вибори пройшли без порушень, та кожний громадян міг реалізувати своє право на участь у них.

Відділ комунікації поліції Харківської області