Протягом минулого тижня підрозділи ДСНС Харківщини ліквідували 92 пожежі, минулось без жертв

Впродовж тижня, з 22 по 29 листопада підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на , пожежі, інші виклики.

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 184 рази виїжджали за сигналом «Тривога». З них 92 виїзди на ліквідацію пожеж та загорянь, 28 разів рятувальники виїздили для надання допомоги населенню, 19 виїздів на знешкодження вибухонебезпечних предметів, 8 — на чергування, 37 – інші виїзди.

В результаті дії небезпечних факторів пожеж постраждала 1 людина, загиблих, на щастя, немає. Завдяки оперативним діям вогнеборців з небезпечних зон на пожежах вдалось евакуювати 18 осіб.

Піротехніки ДСНС знешкодили 112 боєприпасів часів Другої світової війни, серед яких 58 артснарядів, 49 мінометних мін, 5 ручних гранат. Загалом з початку року ліквідовано більш, ніж 3600 застарілих ВНП.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

– не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

– слідкуйте за станом та справністю електромережі;

– у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

– не паліть у ліжку;

– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

– не залишайте печі без нагляду, не доручайте нагляд за ними неповнолітнім;

– заборонено використовувати для розпалювання печей бензин, газ й інші види легкозаймистих речовин.

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

 291121-5.jpeg