Робота у Харківщині, які вакансії актуальні

Харків – друге за величиною місто України, його населення становить понад півтора мільйона людей. Він є також культурним, освітнім та промисловим центром країни. Тут розміщені такі промислові гіганти як: приладобудівний завод імені Т.Г. Шевченка (ХПЗ), фабрика «Харківчанка», завод імені Малишева, та ще добрий десяток підприємств відомих по всьому світі. А отже, тут завжди є потреба у кадрах. Крім того, робочі руки завжди потрібні у галузі послуг та забезпечення, в комунальних господарствах, для реалізації різної продукції. Сьогодні Харків є одним із лідерів за кількістю вакансій в Україні.

Харків — які потрібні фахівці?

Попит на певні вакансії є завжди. У п’ятірку пропозицій роботодавців слід включити наступні вакансії Харкова:

  1. Продавець-консультант у великі роздрібні мережі.
  2. Продавець-консультант з онлайн-продажу.
  3. Менеджер з логістики.
  4. Монтажник.
  5. Програміст.

Існує постійний попит на “сині комірці”, потрібні інженери, зварювальники, слюсарі, оператор виробництва, водії…

Крім того, попри те, що  ринок праці відчув на собі вплив карантину у зв’язку з поширенням COVID-19, деякі галузі не тільки змогли зберегти свою продуктивність, а навіть покращити: фармацевтична галузь, ІТ, банківська система, онлайн продажі — в цих місцях помітне пожвавлення та активність як роботодавців, так і потенційного персоналу.

Протягом 2021 року найчастіше були потрібні працівники у наступні галузі:

  • Продаж
    • Робота у цій галузі буде актуальною завжди. Продавати можна все, а віддалена робота робить цю професію універсальною та стабільною. Вітається досвід та навички, але й за їх відсутності роботодавці пропонують вакансії в Харкові з можливістю навчання.
  • IT
    • Дедалі більше ділові та неформальні комунікації відбуваються в Інтернеті. Щоб забезпечити робочий процес потрібні компетентні спеціалісти у галузі IT: веб-розробники, PHP-програмісти, розробники ігор, QA-інженери. Варто відзначити, якщо ви шукаєте роботу в цій галузі, знання технічної англійської мови збільшує не тільки шанси знайти роботу, а й влаштуватися до іноземної компанії.
  • Медицина.
    • Пандемія спровокувала потребу медичних працівників та фармацевтів. Відвідування лікарів, тестування, продаж фармацевтичних препаратів – всі ці місця потребують розширення штату. Найбільш потрібні: стоматолог, сімейний лікар, медсестра, хірург.
  • Робочі професії та виробництво.
    • Спостерігається тенденція зростання заробітної плати та наявності соцпакету на підприємствах, особливо якщо компанія має закордонних інвесторів. Попри жорсткі вимоги до робочого процесу та техніки безпеки, є впевненість у гідній оплаті. Актуальні спеціальності: електрик, швачка, слюсар, автомеханік, будівельник.
  • Логістика.
    • Торгово-ринкові відносини створили такі умови, що в доставці товарів слід враховувати безліч чинників: маршрут, зберігання, спосіб транспортування та інше. Популярні вакансії: водій, менеджер з логістики, кур’єр.
  • Digital-маркетинг.
    • Без бізнесу в онлайні сьогодні компанії не вижити. Для просування бренду, товарів і послуг потрібні маркетологи, рекламники, таргетологи.

Які якості допоможуть знайти роботу у Харкові?

Особисті якості та здібності можуть схарактеризувати людину краще, ніж її трудова книжка. Багато хто не працює за своєю спеціальністю, не влаштовується за своїм профілем, але може поміняти область діяльності заради підвищеної зарплати, або знайти своє справжнє покликання. Для роботодавця важливо щоб кандидат:

  • мав мотивацію до роботи,
  • умів самостійно мислити та приймати рішення,
  • бути ініціативним та відповідальним.

Пам’ятайте! Щоб знайти роботу, потрібно грамотно оцінити ситуацію на ринку праці. Сьогодні Харків є одним із лідерів за кількістю вакансій в Україні, це пояснюється наявністю великих виробництв. Потрібні працівники в машинобудівній, металургійній галузі, керуючі цехами, інженери, технологи… Але якщо ви не бажаєте працювати на великому підприємстві (чи не вдається влаштуватися), не слід опускати руки, завжди знайдуться маленькі організації, соціальні служби, магазини, ринки, склади, служби таксі, виробничі цехи дрібних підприємців, де можна знайти гідну роботу.