м. Харків: рятувальники ліквідували пожежу в головному корпусі Харківського національного університету імені Каразіна (ФОТО)

13 січня о 12:25 на номер «101» надійшло повідомлення про загоряння у підсобному приміщенні, що розташоване на напівповерсі між 1-м та 2-м поверхами будівлі головного корпусу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 4. Повідомлення надійшло від пожежної сигналізації, встановленої на даному об’єкті.

На місце пожежі виїхали підрозділи ДСНС за підвищеним номером виклику у складі 8 відділень на автоцистернах, автомобілю першої допомоги, автомобілю газодимозахисної служби та 4 автодрабин, зокрема 2 автодрабин довжиною 50 м. Загальна кількість особового складу ДСНС — біля 50 рятувальників.

Ще до їх прибуття персоналом закладу була організована евакуація студентів та викладачів з будівлі. На свіже повітря самостійно вийшли 300 людей. Завдяки грамотним діям співробітників університету, жертв та постраждалих вдалося уникнути.

На час прибуття вогнеборців на місце пожежі встановлено, що у підсобному приміщенні горили меблі та речі на площі 30 кв.м. Їм вдалося не дати вогню поширитися за межі цього приміщення, а надто на приміщення актової зали, що знаходилась зверху.

Пожежу локалізовано о 13:00, о 13:30 повністю ліквідовано.

Причина виникнення пожежі та сума заподіяних збитків наразі встановлюються.

На місці події працював штаб з ліквідації пожежі та оперативна група ГУ ДСНС у Харківській області. Діями рятувальників керував начальник Головного управління Олександр Волобуєв.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

130122-32.jpeg130122-31.jpeg

130122-33.jpeg130122-34.jpeg

ФОТОАРХІВ