Підписано меморандум між Харківським кластером легкої промисловості та дизайну та Благодійним фондом «Горєніє»

Захід відбувся за сприянням Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА 17 лютого на базі «Дія.Бізнес» у м. Харкові.

Також відбувся круглий стіл у межах проєкту «Підтримка економічного процвітання жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні» (SEW Ukraine), на якому обговорили:

– розподіл потреб сектору у працевлаштування жінок, які мають низьку та високу кваліфікацію, на підприємства легкої промисловості;

– визначення професій та напрямків спеціалізацій в галузі легкої промисловості, які є найбільш популярними на підприємствах;

– спільне напрацювання моделі стадії – туру на підприємства легкої промисловості для жінок, які проходять програми підвищення кваліфікації в швейній галузі та дотичних сферах.

Окрім вказаного, провели аналіз реального стану жінок в секторі легкої промисловості в Харківській області, ідентифікація наявних гендерних стереотипів серед виробників та пошук шляхів мінімізації негативного впливу негативних гендерних норм.

Слід зазначити, що наразі у Харківському регіоні вже створено 6 навчальних майданчиків (з них 5 – мобільних), на які поставлено 38 од. обладнання, та 170 жінок пройшли курси професійного навчання за відповідними програмами проєкту з підвищення кваліфікації.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація