Де можна замовити монтаж вентиляції приміщень у львівській та франківській області?

Де можна замовити монтаж вентиляції приміщень

Що таке вентиляція? Вентиляція представляє повітрообмін всередині приміщення. Якщо в дім не буде потрапляти свіже повітря, тоді людині буде некомфортно там перебувати, не буде створено сприятливе середовище. Підбираючи види вентиляції, варто враховувати такі моменти, як потрібна температура всередині приміщення і вологість. Також потрібно пам’ятати, що і для кожної з них потрібні інші показники мікроклімату.

Види вентиляції

Вентиляційні системи можуть бути різними і використовувати різне обладнання. Є декілька аспектів для поділу вентиляції виробничих приміщень і не тільки:

  • як циркулюють повітряні маси – виділяють природну і механічну вентиляції;
  • призначення системи – витяжна, припливна, припливно-витяжна;
  • як прокладаються повітропроводи – безканальна, канальна;
  • де встановлюється вентиляція – загально обмінна, місцева;
  • по наявності додаткових функцій – осушення, зволоження повітря, фільтрація, підігрів.

Щоб визначити, який вид вентиляції буде найбільш доцільним в випадку конкретного будинку, важливо запитати у спеціаліста. Адже кожен випадок являється індивідуальним.

Природна і механічна вентиляція

Природна вентиляція виробничих приміщень – це система, яка не містить спеціального електричного обладнання. Вона функціонує завдяки різниці тиску повітря, яке присутнє всередині приміщенні і на вулиці, а також температур. В даному випадку повітря з приміщення витягують вертикальні канали. Їх встановлюють в санвузлі, на кухні. А свіже повітря надходить всередину через будівельні конструкції, отвори у вікнах, нещільності в дверях.

Наскільки ефективною буде природна вентиляція приміщень? Тут все залежить від декількох факторів зовнішнього типу:

  • тиску повітря;
  • вологості;
  • температури.

Також часто в повітропроводах залишається сміття, пилюка. Повітря може гірше припливати, якщо будівельні матеріали надто щільно вмонтовані.

Коли мова йде про механічну вентиляцію повітря, то тут вже присутнє спеціальне обладнання. Саме завдяки вентиляторам на конкретну відстань переміщається повітря. Якщо виникає така необхідність, то повітряні маси можуть осушуватись, зволожуватись, нагріватись. З такими системами можна забезпечити потрібний обмін повітрям всередині приміщення. І на ефективність такої вентиляції не будуть вже впливати погодні умови.

На сьогоднішній день часто використовують змішану промислову вентиляцію в Львові. В подібних ситуаціях зазвичай вентилятори монтують у витяжних каналах. Саме вони забирають забруднені маси. А ось поступають в приміщення повітряні маси уже природнім шляхом. Щоб приплив був ефективним, можуть встановлюватись припливні клапани. Вони функціонують завдяки різниці температури, тиску.

Припливна і витяжна вентиляції

Які ще є типи вентиляції? В випадку припливної вентиляційної системи в приміщення подається свіже повітря. Зазвичай воно обробляється (проходить етап очищення, нагрівання, зволоження), для цього використовується додаткове обладнання.

Що стосується витяжної системи вентиляції повітря, то вона забирає вже відпрацьоване повітря, яке накопичилось всередині приміщення. Воно вже брудне. Здебільшого у будинку є обидві вентиляційні системи, при цьому важливо слідкувати, щоб продуктивність обох була збалансована. Подібні варіанти показують найбільшу ефективність. Адже завдяки ним всередині приміщення можна створити потрібний мікроклімат.

Системи припливно-витяжної вентиляції задумують використання рекуператорів. Вони дозволяють зекономити теплову енергію і зменшити її кількість.

Для встановлення вентиляції потрібно звертатись до професіоналів. Вони підберуть той варіант системи, який буде найкраще підходити вашому будинку або виробництву.

Більше інформації