Уперше з 1991 року: у Лозовій приймали дітей у комуністичну піонерію +ft

Керівники міської і районної організацій КПУ, діти та кілька батьків прийшли до пам’ятнику Леніну напередодні Дня народження Володимира Ілліча, 21 квітня.

 

Спочатку вождя вшанували покладанням квітів

 

Юний ленінець: у піонери йому ще рано, а ось старші товаришки — вже там.

 

Керівник районної організації КПУ Олена Столяренко особисто роздає серйозним вступникам справжні червоні галстуки.

 

Ці діти — з Лозової, Панютиного, сіл Полтавське, Катеринівка, нова Іванівка, Кінне і навіть Бунакове.

 

Вони вже готові до найважливішого — принесення піонерської клятви.

 

Минулого року перші лозівські піонери, для того, щоб вступити в організацію, їздили до Харкова та Запоріжжя. Усе це вони вже проходили, тому декому нудно.

 

Але до того, як лави лозівських піонерів поповняться, дівчину з молодогвардійським ім’ям, командира піонерської дружини Лозівського району (між іншим, імені Молодої гвардії) Валю Марченко приймають у комсомол.

 

Після клятви дорослі, перевірені часом комуністи пов’язують піонерські галстуки новим піонерам. Цей вузол зберігає пам’ять м’язів.

 

Тепер піонерів на Лозівщині — близько 60.

 

Як говорить Олена Столяренко, залучаючи дітей до піонерії, старші товариші хочуть забрати їх з вулиці, запропонувати більш корисні заняття. Приклад, який наводить керівник районної організації КПУ, – дитяча футбольна команда у селі Єлизаветівка, ініціаторами створення якої стали місцеві піонери. Ці діти навіть не змогли приїхати на лінійку до Лозової – сьогодні в них гра.

 

Зараз усі вони готуються до гри “Зарниця”, яку місцеві комуністи планують провести 19 травня за всіма радянськими традиціями. Про це оголосили у кінці урочистої лінійки.

 

ПС: Звичайні діти