«Співи російськомовних пісень є недоречними»: у Львові чоловіка вигнали з клубу за українську позицію

Днями охорона львівського нічного клубу “Split” вигнала львів’янина через його зауваження стосовно російськомовних пісень, які лунали в караоке.

Про це повідомляє телеграм-канал Типовий Львів з посиланням на TikTok постраждалого.

На відео чоловік на ім’я Юрій розповідає, що під час відвідин нічного клубу “Split” у Львові із ним трапився неприємний інцидент. За його словами, сталося це у залі караоке, де гості закладу співали виключно російськомовні пісні.

Він зазначає, що виконав свою україномовну пісню, після чого зробив відвідувачам зауваження та нагадав, що виконання таких пісень є недоречним за умов російської агресії.

Після такої заяви гості закладу його обматюкали, назвали провокатором та відповіли, що “всюди співають російською”.

“Зайшла охорона, зробила мені попередження і сказала, що якщо я ще раз зроблю якусь таку політичну заяву, то мене звідси виженуть”, – сказав чоловік.

Згодом черга співати знову дійшла до відвідувачів, які співали мовою країни агресора. Утім, як розповідає Юрій, навіть після зауважень люди продовжили співати російською та виконали пісню Григорія Лєпса, який підтримав окупацію Криму. Чоловік вдруге зробив їм зауваження, але після нього охорона вивела його з закладу.

“Пройшло коло і знов той самий столик, таке враження наче на зло почав виконувати пісню Лєпса. Хто не знає, він публічно підтримував окупацію Криму і всі дії Путіна стосовно України. Після завершення пісні я підійшов ще раз до їхнього столика і нагадав їм про це. На що вони знову почали мене ображати, крити матом. Увірвалась охорона і вивела мене з закладу, а російськомовні туристи залишились там і продовжили співати свої російськомовні хіти”, – підкреслив він.


683