Один із лідерів світового автовиробництва зупинить заводи на всій планеті

Компанія Toyota ухвалила рішення зупинити заводи в усьому світі.

Про це повідомляє Automotive News Europe.

reklama}

Зазначається, що один із лідерів світового автовиробництва готується зупинити конвеєри в лютому 2022 року. Тоді зупинять 11 ліній на 8 заводах із 14, розташованих на території Японії. Зокрема, ухвалено рішення зупинити Toyota Auto Body Fujimatsu, на якому збирають нове покоління венів Voxy та Noah. Дати простоювання – 1-4 лютого потім 7-12 та 14-16. Сумарно протягом місяця підприємство простоюватиме 13 днів. Трохи менше – 12 днів – не працюватиме завод Toyota Motor Motomachi, де налагоджено виробництво хетчбека GR Yaris. Решта заводів марки підуть на вимушені канікули на менший термін.

Компанія багато місяців не змінювала плану, згідно з яким за підсумками нинішнього фіскального року (до 31 березня) збиралася випустити дев’ять мільйонів автомобілів. Проте ціль виявилася недосяжною: через довгограючий дефіцит мікроелектроніки заводи доведеться відправляти в простоювання, що виллється в скорочення місячного плану приблизно на 150 тисяч автомобілів.

Таким чином, у лютому заводи Toyota випустять близько 700 тисяч автомобілів, тоді як для виконання плану потрібно щонайменше 860 тисяч. Приблизно половина “втрачених” екземплярів припаде на заводи в Японії, решта 75 тисяч машин не випустять підприємства за кордоном.

Простоювання на батьківщині позначаться на обсягах виробництва Toyota Prius, RAV4, C-HR та Camry, а також моделей Lexus – седанів LS та IS та кросоверів NX та UX.


720