У Лозовій забагато перепон для зимових видів спорту +vd

Попри клімат і відсутність матеріальної підтримки у Лозовій бережуть традиції зимових видів спорту. Щоправда, одиниці.

Нещодавно у Сумах проходив Чемпіонат  України з лижного спорту серед ветеранів. На ньому Світлана Чеботарьова стала третьою. Там же отримала призове місце і у міжнародних змаганнях. Впевнена: могла б перемогти, якщо, принаймні, мала власні лижі. Жінці позичають спорядження інші учасники змагань. Чужі лижі не підходять їй за ростом та вагою.

 

Зараз Світлану кличуть взяти участь у світовій першості. Сили у жінки є, є бажання, однак немає необхідних для участі 800 євро.

У відділі спорту пояснюють: можуть профінансувати лише участь у державних змаганнях, що, власне, і роблять. Для чемпіонату світу коштів немає і шукати їх не доцільно, вважає начальник відділу Юрій Котенко. Краще фінансувати дитячій спорт, а дорослі можуть собі заробити самі.

Юрій Котенко переконаний: у Лозовій немає перспектив розвитку професійного зимового спорту. Клімат не сприяє. Для любителів же планують відкрити прокат лиж. З допомогою підприємців міста вже купили 1 пару.

З таким темпом збору коштів прокат лиж у Лозовій – це перспектива не одного року. Навіть у школах лиж вже не залишилось. Світлана Чеботарьова з посмішкою згадує випадки, коли її лякались малі діти. Питали у батьків, хто це та що у неї з ногами.

Навіть власних дітей Світлана намагається не заохочувати до лиж. Каже, занадто дороге задоволення.

Ще гірші справи з ковзанами. Підготувати якісну ковзанку місту коштуватиме в сотні разів більше, ніж придбати кілька пар лиж для прокату.

Анна Скрипник

 

{flv}24_02_2012_lujnucya{/flv}