У пожежі у Хлібному загинули двоє інвалідів +vd

 

Вбивча необережність. Куріння в ліжку призвело до смерті двох стареньких інвалідів. Трагедія сталася у ніч на середу, 21 лютого.

Пожежа у приватному будинку села Хлібне по вулиці Петровського почалася між третьою та четвертою ночі 21 лютого. Однак виявили її лише вранці, коли сусіда, Олександр Красноплахтич, прийшов розпалювати пічку людям, що тут жили. Одразу викликали рятувальників.

Коли пожежні приїхали, з’ясували, що горить розкладне крісло в кімнаті житлового будинку. Там же знаходилися тіла двох мертвих людей.

У будинку мешкало подружжя інвалідів. Дружина мала першу групу, чоловік – другу. Вони не могли самостійно пересуватись. За словами сусідів, чоловік та жінка останні 4 роки не вставали з ліжка, тільки лежали та сиділи.

Як розповідає Олександр Красноплахтич, настільки задимленого приміщення він ніколи не бачив. Дим за щільністю нагадував вату. Крісло не горіло — воно тліло. Подружжя отруїлося чадним димом, а чоловік після смерті ще й обгорів.

За словами інспектора Лозівського райуправління МНС Миколи Мазурика, причиною займання стала необережність під час куріння. Найвірогідніше, заснувши, чоловік впустив недопалок на крісло, на якому спав.

З початку 2012 року в місті Лозова і Лозівському районі сталося 17 пожеж, у яких загинуло 7 людей, двоє отримали травми. Найчастішими причинами пожеж є порушення правил безпеки під час експлуатації пічі на вугіллі та дровах і необережність під час куріння.

Ричард Малайшка

 

{flv}24_02_2012_pojeja{/flv}